Andas med näsan

Om dina fingrar känns som prinskorvar, vaderna och benen värker och du har märken efter strumporna eller skorna efter en promenad eller annan träning så är det tecken på att ditt lymfsystem är trögt. Du måste då backa och gå ner i tempo så att du genom hela träningspasset/promenaden kan andas genom näsan - både in och ut. Andningen är superviktig för vårt lymfsystem, ja för hela kroppen faktiskt. Diafragman, denna platta muskel som ligger i botten av brösthålan och fungerar som en pump för lymfsystemet aktiveras inte optimalt när vi andas ytligt och om vi andas genom munnen. Så nästa gång när du ska ge dig ut på promenad tänk på att inte gå fortare än att du kan andas in och ut genom näsan. På min hemsida kan du läsa mer om vad som orsakar stopp i lymfflödet. Alla mår bra av och kan dra nytta av lymfmassage då och då. Välkommen att boka tid.

Diagnosen artros

Har du fått diagnosen artros? Känner du dig stel och har ont på morgonen men blir bättre under dagen när du kommit igång och börjar röra på dig? En "äkta" artros blir inte bättre av rörelse eftersom ledytorna nöter direkt mot varandra. Har du svullnader runt knän, armbågar, axlar eller höfter? Värk, stelhet och svullnader beror ofta på ett stagnerat/trögt lymfsystem. Låggradig inflammation i kroppen generellt och svullnader runt leder kan ge dig artrosliknade besvär. Enda vägen ut för skräp och slaggprodukter i våra kroppar är via vårt lymfsystem. Som lymfmassör och lymfolog hjälper jag dig till ett friskare och mer välfungerande lymfflöde. Jag ger dig kunskap och råd om hur du själv kan påverka ditt lymfflöde och hur du kan behålla resultaten i längden. Välkommen med din bokning redan idag.

Trögt lymfsystem

Vilka är orsakerna till ett trögt lymfsystem? Gamla vaccinationsstick, operationsärr, hormonella påslag tex stress och graviditeter, skador efter fall och olyckor, brännskador, för mycket stillasittande men även för tung fysisk aktivitet, kläder som sitter för tight mm mm. Alla dessa orsaker skapar ärr, skador och sammanväxningar mellan bindväv, faschia och hudlager. Dessa stopp i flödet skapar kalla hudområden och även värk och svullnader. När du går till en
lymfmassör så får du hjälp med att hitta dina stopp. Med olika grepp och tekniker kan man lossa dessa och skapa friska flöden igen. Sommarerbjudandet gäller hela augusti - passa på att boka din tid på bänken. Välkommen!